CORNY - История

Мюсли са наша страст повече от 30 години. Историята на мюсли бара започва през 70-те години в САЩ. Там се ражда идеята за предлагане на зърнени култури под формата на бар. След това тя идва чрез нас и в Германия.

Нашата философия и нашата вяра.

През 1984 г. създадохме първия CORNY мюсли бар. Оттогава с производството на тези първокласнни мюсли барове пазара ни отреди позицията на абсолютен лидер.

Като се започне от избора на най-добрите съставки и щадящата им преработка и се стигне до избора на опаковки, ние винаги се стараем да постигнем високото качество и вкусните продукти, които нашите потребители очакват от нас. Стремим се към непрекъснато разширяване и подобряване на продуктовата гама с цел да предложим на нашите потребители нови, иновационни, здравословни и вкусни продукти. Производството на нашето CORNY се осъществява в атрактивния спа – град Бад Швартау, само на няколко минути от брега на Балтийско море в района на гр. Хамбург.

Нашият мюсли бар ви носи истинска наслада със своите разнообразни вкусове.

Всеки човек може да намери своето любимо Corny и да му се наслади изцяло без да прави компромис със своето здраве. Опаковано във висококачествена опаковка, побираща се във вашия джоб, осигуряваща защита от изсъхване и даваща гаранция за любимия вкус и аромат, Corny е вашето любимо и здравословно удоволствие, когато имате нужда да хапнете нещо.

Ние използваме само най-добрите суровини, за да направим вашето Corny.

Всеки човек може да намери своето любимо Corny и да му се наслади изцяло без да прави компромис със своето здраве. Опаковано във висококачествена опаковка, побираща се във вашия джоб, осигуряваща защита от изсъхване и даваща гаранция за любимия вкус и аромат, Corny е вашето любимо и здравословно удоволствие, когато имате нужда да хапнете нещо.

Какво е мюсли и кой го е открил?

Мюсли е здравословна закуска или е продукт, подходящ за междинно хранене, съдържащо сурови смлени житни съставки плодове, ядки, семена, както и млечни продукти (най-често кисело мляко) или плодов сок. За “откривател” на модерното мюсли се смята швейцареца Бирхер-Бенер (лекар по професия), който препоръчвал на своите пациенти преди повече от 100 г. тази здравословна храна.

Защо Corny е здравословен продукт?

Corny мюсли съдържа многообразие от житни, ръжени, ечемични и овесени кълнове, разнообразни плодове, бадеми, лешници, кисело мляко, мед, малц и др. Тази комбинация ви предоставя богата гама от белтъчини, мазнини и въглехидрати, както и баластни вещества, витамини, минерали и съставки от най-добрите зърнени сортове.

Защо Corny предоставя енергия за по-дълго време?

Corny мюсли съдържа наред с обикновените въглехидрати в равни количества и комплексни въглехидрати, които се разграждат от организма за значително по-дълъг период. Затова може да разчитате на Corny като енергиен източник за по-дълго време и трайно засищане на глада. Corny е с лек вкус, не много сладък и не предизвиква жажда. Следователно е пълноценният енергиен резервоар за вас.

Защо консумацията на мюсли ви създава добро настроение?

 Мюсли повишават кръвната захар, когато организма си осигурява необходимото количество инсулин. Това задвижва серотонинния синтез в мозъка. Серотонинът повишава настроението и ви кара да се чувствате жизнени и щастливи.

Кога и къде ще ми е най-вкусно да похапна Corny?

 За междинно хранене, на работното място, в колата, на излет, при спортуване и след него, пред телевизора вместо чипс, като втора закуска или като заместител на основно хранене. По всяко време!

Защо са полезни междинните хранения?

 Междинните хранения се препоръчват от учените, защото чрез тях се постига по-добро разпределение на приетото количество храна за целия ден. На мястото на обичайните 3 основни хранения е добре да се приемат 5 до 7 по-малки хранения, при които на закуската и вечерята се падат по 25%, а на обяда – 30% от необходимата дневна енергия за организма. При тези чести хранения не изпитвате неутолим глад, което изключва приемането на неконтролируемо голямо количество храна.