Заводите на Швартау
Курортният град Бад Швартау, само на няколко минути пеша от брега на Балтийско море, е не само дом на известната марка конфитюри Schwartau, но и повече от 30 години CORNY мюсли баровете се произвеждат тук.

Началото на Заводите на Швартау датира от 1899 година, когато братята Ото и Паул Фром създават събирателно дружество, в което освен мед и мармалад от сливи започват да произвеждат и конфитюри.

Със стартиране на производството на мюсли баровете CORNY през 1984 г. компанията Швартау открива нов пазар в Германия. Историята на CORNY мюсли бар започва в началото на 80-те години, когато бивш главен изпълнителен директор на Schwartau е изпратен в командировка в Канада, а след това и в САЩ. Там той открива така популярните местни "мюсли барове". Носейки идеята със себе си обратно в Германия няколко години по-късно стартира производството на продукта под марката CORNY.

При въвеждането му на пазара, нито в Германия, нито в Европа се предлага подобен продукт по това време. CORNY бързо печели популярност и се превръща в един от най-известните барове в Германия и Европа. В допълнение към успешните класически видове днес се предлагат CORNY BIG, CORNY мляко и CORNY ядки, за да може потребителите да се насладят на богат избор и разнообразие от любими вкусове.